program one

iulie 10

Posted by: admin

Începând cu 1 iulie 2014, Asociația Alsterdorf a preluat în administrare CITO Cadea de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

Ca urmare a deciziei DGASPC Bihor de a implica tot mai mult organizațiile non-guvernamentale în dezvoltarea sistemului de protecție socială și în îmbunătățirea condițiilor de viață ale beneficiarilor de servicii sociale din centre, Asociația Alsterdorf a decis ca pe lângă activitatea sa prezenta – opt locuințe protejate, ateliere ocupaționale, club, servicii ambulatorii, formare profesională – să administreze și centre mari, preluând astfel Centrul Cadea.

O echipă a Asociației Alsterdorf – Cristian Neu, Dorin Chișe și Sergiu Manea – este zilnic prezentă în centru pentru a sprijini angajații de aici în implementarea conceptului de muncă individualizată. De asemenea, se urmărește transformarea muncii de supraveghere la comun în organizarea activității pe module de 10-13 locuitori.

După o evaluare amănunțită a unității de la Cadea, am trecut la fapte: chiar din prima zi de activitate am început lucrările de recompartimentare a spațiilor de locuit, de renovare, de amenajare a atelierelor, de schimbare și eficientizare a sistemului de încălzire și apă caldă etc.. Totodată, lucrăm la implementarea unui concept sănătos de activități ocupaționale pentru locuitorii din centru. Urmărim transpunerea tuturor aspectelor legate de principiul de normalizare a vieții în vederea ameliorării efectului de hospitalism.

Personalul preluat beneficiază de programe de instruire și formare profesională pentru a putea face trecerea de la activități de supraveghere și control, la sprijin și asistența propriu-zisă.

Ne propunem ca în perioada imediat următoare să aducem specialiști din sistemul de asistență socială din Germania care să ne sprijine în eficientizarea Centrului de la Cadea. De asemenea, dorim să atragem fonduri europene cu ajutorul cărora să formăm o rețea de ateliere în care să producem obiecte care pot fi comercializate, iar din veniturile obținute să putem remunera beneficiarii centrului care participă la activitatea din ateliere.

Lasă un răspuns

Required fields are marked *.