program three

Timpul liber

noiembrie 10th, 2013 | admin

Commentarii: Un comentariu

De multe ori, in institutiile de protectie sociala, asigurarea timpului liber locuitorilor devine paravanul în spatele caruia nu are loc nimic. Oscilam, astfel, intre doua extreme: persoanele institutionalizate nu au nevoie de timp liber sau oferim timp liber „nelimitat” pentru a acoperi lipsa unei structuri sanatoase a zilei.

Un alt domeniu de viaţă, însă nu lipsit de importanţă, este petrecerea timpului liber. Ceea ce dorim să introducem în stilul de viaţă al persoanelor cu dizabilităţi este respectarea şi satisfacerea nevoilor privitoare la toate cele trei domenii de viaţă în mod independent. Ca idee, cele trei domenii de viaţă trebuie trăite ca atare, dorinţele legate de ele trebuie îndeplinite individual.

Pe acest concept se bazează oferta ALSTERCLUB. La început Alsterclub era o ofertă de petrecere a timpului liber, organizată înafara domeniului de locuit, adresată doar persoanelor cu dizabilităţi din locuinţele Asociaţiei Alsterdorf. Aici se organizează activităţi recreative, seri de dans, vizionări de filme, întâlniri tematice, se sărbătoresc diferite evenimente sau se organizează ieşiri în oraş, vizite și excursii. De curând am extins grupa de participanţi, invitând şi persoane cu dizabilităţi din alte locaţii sau instituţii sau chiar din familii. Astfel că, invităm cu drag şi aşteptăm cu deosebit interes participarea şi a altor persoane la Alsterclub. Are loc o dată pe săptămână, miercurea, între orele 17:00 – 20:00.

De asemenea mai organizăm, pentru locuitorii din modulele noastre, ieşiri în oraş, la slujbele religioase, excursii de o zi la Băile Felix, la ştrandurile din oraş sau excursii de mai multe zile în diferite locuri din judeţ.

One Comment

Lasă un răspuns

Required fields are marked *.