Proiectul ”The road to a normal life” finantat de Fundatiile Velux

Posted by: admin Tags: There is no tags | Categoriiiiies: Programe

octombrie
30

Cu sprijinul VELUX FONDEN, Asociatia Alsterdorf desfasoara in Romania un proiect pilot de pregatire a tinerilor cu dizabilitati intelectuale si psihice in a putea duce un stil de viata independent.

In Romania persoanele cu dizabilitati care traiesc in institutii au sanse foarte reduse de a iesi din sistemul de protectie institutionalizat pentru a trai o viata independenta, decenta. Prin acest proiect ne propunem sa sprijinim persoanele cu dizabilitati intelectuale si psihice din institutii si familii in a gasi un loc de munca pe piata muncii si in a-si gasi o locuinta accesibila si care sa corespunda nevoilor lor. Actiunea noastra nu se opreste aici ci, in continuare, oferim asistenta si sprijin persoanelor care au iesit deja intr-o forma individuala de locuit. Astfel, asistam deja 14 persoane cu dizabilitati in locuintele lor, iar alte peste 120 de persoane sunt cuprinse in programul nostru de pregatire pentru o viata independenta. Ne propunem ca pe parcursul anului 2016 programul de formare si exersare a competentelor sociale, C.C.C.,  la aceste persoane, program in care sa cuprindem 50 de participanti. Scopul acestui program este de a forma si exersa competentele comune de comunicare, cooperare si de rezolvare a conflictelor.

Toti cei care doresc sa se inscrie pentru a participa la aceste seminarii sunt rugati sa ne contacteze pentru a primi detalii despre acest program.

2 Comments

Lasă un răspuns

Required fields are marked *.